Växbo 2924

Växbo Kvarn , Bollnäs
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

40 852 m²

Pris

Tillträde

Tillträde enl överenskommelse

Beskrivning

  • Övrigt

Växbo Kvarn. Fastighet i mitten av Hälsingland med restaurang dold under jorden.

Nu har du chansen att förvärva anrika fastigheten Växbo Kvarn. I fastigheten finns en fullt fungerande restaurang redo för en ny verksamhet. Den prisbelönta restaurangen Växbo Krog var stängd förra sommaren, men har tidigare bedrivits framgångsrikt i restaurangbyggnaden som delvis döljer sig under jorden.

 Området har haft 150 000 st besökare per sommar när restaurangen var i drift.

Fastigheten ligger i genuin kvarnmiljö med idylliska byggnader från sent 1800 tal vid en liten kvarndamm. På området finns utställningar och butik med hantverk, keramikverkstad med butik, det gamla mälteriet, kvarnen, smedja, café och bageri, samt restaurangdel med plats för 150 gäster. Det finns även 20 ställplatser, uthyrningsrum och bra servicebyggnad för den som vill stanna i den pittoreska Trolldalen och spendera tid i naturen. Lägg där till det fantastiska Bageriet på andra sidan vägen som serverar hemgjort fikabröd och egenproducerad glass.

Bageriet och ställplatserna kommer vara i drift denna sommar av nuvarande ägare.

Möjlighet finns även att bygga om den gamla ladan på 160 kvm till festplats och den intilliggande timmerbyggnaden med ett flertal kakelugnar till bostad.

Denna välbesökta pärla i mitten av Hälsingland med dess kulturarv och utbud är ett ypperligt tillfälle att förvärva för dig som kanske vill byta livsstil och bedriva egen verksamhet.

Fastigheterna säljs genom bolagsöverlåtelse, Växbo Fastighets AB.

Övrig information

Övrigt:

Bollnäs Växbo 15:2, Växbo Kvarn. 7 byggnader med restaurang, Butikslokaler, gammal kvarn, smedja, oinrett boningshus och en gammal ladugård (Bygglov finns för ombyggnad till festlokal. Bollnäs Växbo 7:12, Skogsmark Bollnäs Växbo 5:13, Fritidshus Angränsande till Växbo Kvarn (Växbo 15:2) Växbo S:6 Arrenderar marken där Bageriet står på. Markägare, Östra Samfällighetsförening. Prospekt erhålls efter undertecknad NDA (Sekretessförbindelse) Fastighetsmäklare Åsa Andersson, Mäklartorget i Hälsingland AB.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 1 3 099
Bageri (ofrigrund) 1 1 500
Skog 1 9 873
Restaurang, butik, kvarn mm 7 26 380
Tomtarea 40 852

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Kundparkering
Parkering
Restaurang
Terrass
WC
RWC

Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 706 000 kr

Tillträde:

Tillträde enl överenskommelse

Driftskostnad:

196 000 kr/år

Prisinformation:

Fastigheterna säljs i bolagsform

Dokument

Omgivning

Vägbeskrivning:

Växbo ligger 27 mil norr om Stockholm, Mellan Bollnäs och Söderhamn. Från Söderhamn tag riksväg 50 mot Bollnäs ca 2 mil, tag höger mot Växbo ca 1 mil.

Växbo 2924